CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
There was an error in this gadget

-ini-blog-saya-

Blog ini secara rasmi nya telah dirasmi oleh saya Mohd Abid
Dan blog ini telah diluluskan oleh JuruPandu Berlesen 'L'
Jadi ini blog saya..
Dengan izin Allah, saya punya suka laa nak tulis apa pun..
Selamat membaca taw..
Baca bismillah..
:) (:

Wednesday, September 14, 2011

P.M.R and Allah


ASSALAMUALAYKUM !!!

Astaghfirullah
Berapa lama x update.
Akhirnya berpeluang jugak ana update blog ana.
[ actually banyak masa. :)) ]

OKKAY !STRAIGHT TO THE POINT

Selepas melalui Ramadhan yang agak mengecewakan,

dan Trial yang kurang memuaskan,
( who cares ? )

dah sampai peak time dia untuk PMR


Yang dah berlalu tu, ana biarkan berlalu.
Sekarang perjalanan ke arah hala tuju
Untuk mengecapi impian ku
Dalam PMR, Im Coming For You !
Insya Allah.


tajuk post neh,
PMR dan Allah.
hehe, gimik jaa lebeyh tu.
sebenarnya,
ana ada hasrat yang besar lepas PMR tu,
bak kata Habib Umar,


NAMUN TUJUAN KITA ADALAH SATU,
IAITU HENDAK BERJUMPA DENGAN RABBUL A'LAMINN
MENGAPA LIDAH KITA BERAT MENYEBUT NAMA ALLAH,
APAKAH DOSA YANG MENYEBABKAN LIDAH KITA BERAT
MENYEBUT NAMA ALLAH

Masih terngiang-ngiang lagi kata-kata beliau,
bila kita fikir-fikir balik,

kita bersama komputer,
sama ka lamanya kita bersama Allah ?
kita bersama buku,
sama ka lamanya kita bersama Al-Quran ?

takut kita sebab dunia,
lebeyh daripada kita takutkan Allah ?

Berapa banyak butang huruf dekat keyboard tu hari-hari kita tekan,
adakah sama dengan bilangan huruf al-Quran yang kita baca ?





Tak pernah terfikr bukan ?
Terlalu sibuk untuk memikirkannya ?
Terlalu senang di dunia ?
Dok rasa macam dosa tu perkara ringan ja kan ?
mungkin sebab Allah tak tunjuk DOSA tu, sebab tu tak kisah kan ?

Hidup kita bukanlah kita boleh kata segala-galanya Allah telah aturkan,
kita duduk goyang kaki jaa, tak laa macam tu.

Tapi,

Hidup kita ni, Allah telah aturkan dengan yang terbaik,
dari segi cabaran, untuk ditempuhi
dari segi masalah, untuk mencari solusi
dari segi harta, untuk digali cari
dari segi dunia, mencari yang haqiqi
dari segi akhirat, negeri yang abadi

segalanya Allah aturkan,
tapi kita kena buat pilihan.
pilihan tu ditangan kita.


lepas PMR mungkin banyak masa,
bukan mungkin !
memang banyak masa !


aturkan dengan sebaiknya
masa yang terluang tu.
sesungguhnya,
waktu itu ibarat pedang,
jika kamu tidak memotongnya,
dia memotong kamu



Al-Quran kan ada 30 juzu'  ;)


'ala kulli hal,
doakan ana dan sahabat seperjuangan
putera atau puteri
dalam PMR jua SPM
dan mudah mudahan,
berjaya dunia dan akhirat

'SEGALA YANG BERLAKU,
ADA HIKMAHNYA.
ALLAH TIDAK AKAN MEMBUAT SESUATU
YANG SIA-SIA DAN RUGI UNTUK HAMBANYA'THINK POSITIVE IN EVERY SIDE :)(:




the wake upper.
mohd abid azhar
wake.Up !


0 comments: